Studie

In het Secundair voorzien we voldoende studiemomenten:

  -  16u30 - 17u15

  -  18u00 - 19u00

  -  19u15 - 20u00

De eerste graad studeert in de studieruimte onder toezicht van de opvoedster. Ze werken in stilte aan hun taken en lessen en worden hierbij dagelijks opgevolgd. 

De tweede en derde graad studeert op de kamer, ook onder toezicht van een opvoedster.  Internen die wat meer ondersteuning nodig hebben, of moeilijk op de kamer kunnen studeren, zullen ook naar de studieruimte gaan.  De resutlaten worden opgevolgd via Smartschool.

Werk op de pc kan ook, de internen van de 1e graad en 4e jaar hebben hun laptop van de school waarop ze kunnen werken.  De andere internen kunnen op de pc's van het internaat werken.


Ontspanning

 

Ontspannen kunnen de internen in één van onze 2 livings of buiten op het grasveld rond ons internaat.  Ze kunnen tv kijken, tafeltennissen, buiten voetballen of basketten of gezellig samenzitten.

Elke avond is er ook een sport of spelmoment tussen 20h en 21h.  Er is bv één vaste voetbalavond op dinsdag. 

Op woensdag is er in de namiddag een grote activiteit, studie of gaan we soms op uitstap zoals vb de jaarlijkse internaten-happening.

Slaaptijd

 

Alle internen gaan per graad naar de kamers, volgens een bepaald tijdstip.  De eerste graad om 21h en licht uit om 21h30, de tweede graad om 21h30 en licht uit om 22h, de derde graad om 22h en licht uit om 22h30. 


Opstaan

 

's Morgens worden de internen gewekt door de opvoedster, kleden ze zich aan en maken de kamer in orde (bed open leggen, ramen open, kleren opgeruimd).  Degenen die willen douchen worden vroeger gewekt zodat zij op tijd klaar zijn.  Daarna gaan onze internen samen naar de refter voor het ontbijt, maken ze hun lunchpakket voor 's middags en gaan daarna naar school.

Team

Josien Taverniers

Beheerder

Hilde Van houdt

Beheerder

Andy Dekoning

Ingrid Dierckx

Kathleen Coels

Katrin Segers

Shana Thys

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren